top of page

Bestaat goede alcoholvrije wijn? Ja, dat bestaat!


In de loop der jaren heb ik talloze alcoholvrije wijnen geproefd, waarvan de meeste niet aan de verwachtingen voldeden. Na een uitgebreide zoektocht ontdekte ik echter een paar die bewijzen dat goede alcoholvrije wijn wel degelijk bestaat. Bij alcoholvrije wijn zijn er 3 zaken om rekening mee te houden:


 

Is het nog steeds wijn?

Traditionele wijnliefhebbers zullen misschien beweren dat het verwijderen van alcohol de essentie van wijn wegneemt, maar tegelijkertijd kunnen we niet blind zijn voor veranderende levensstijlen en de vraag van consumenten naar gezondere opties.


Structuur en Mondgevoel: De Juiste Balans Vinden

Zonder alcohol kan de structuur van wijn vreemd aanvoelen, omdat alcohol bijdraagt aan de body, het mondgevoel en de algehele complexiteit van een wijn. Persoonlijk vind ik bubbels de gemakkelijkste categorie om te dealcoholiseren en rood de moeilijkste. De CO2 in mousserende wijnen geeft de gedealcoholiseerde wijn structuur en mondgevoel, maar er is iets aan tannines zonder alcohol dat het altijd een slappe smaak geeft. Rosé en witte wijn hebben een hogere natuurlijke zuurgraad, dus ze werken over het algemeen beter gedealcoholiseerd dan rode wijnen.


Het Prijskaartje: Alcoholvrije wijnen zijn niet goedkoop om te produceren

Het produceren van hoogwaardige alcoholvrije wijnen kan een kostbare onderneming zijn, omdat het proces van het verwijderen van alcohol gespecialiseerde apparatuur en technieken vereist. Dit is een van de redenen waarom alcoholvrije wijnen een hoger prijskaartje kunnen hebben dan men zou verwachten.


Onze oplossing bij Our Daily Bottle: Duitse alcoholvrije wijnen


We hebben onlangs drie Duitse alcoholvrije wijnen aan de Our Daily Bottle-portfolio toegevoegd na een lange zoektocht en we kunnen zeer comfortabel zeggen dat ze het waard zijn.


Ken je iemand die zwanger is, gezondheidsbewust is of op zoek is naar een heerlijke alcoholvrije optie? Deel deze post met hen en laat hen weten dat er geen excuus meer is om niet meer te feesten! Goede alcoholvrije wijn is er en naarmate de industrie blijft evolueren en zich aanpast aan veranderende consumentenbehoeften, kunnen we in de toekomst nog meer genietbare opties verwachten. 🎉

1 view0 comments

コメント


bottom of page